• banners/banner-uitbreiding-vdl-nedcar.jpg
 • banners/banner-herontwikkeling-locatie-munnikstraat.jpg
 • banners/banner-windmolenpark-holtum-noord.jpg

Het Dorpsplatform is de overkoepeling van diverse werkgroepen welke te maken hebben met leefbaarheid in Holtum. De diverse initiatieven hieromtrent welke al liepen zijn samengevoegd om als eenheid samen aan het thema en belang van leefbaarheid te werken. We doen dit al ruim 20 jaar.

      Nieuwsitems:

 • Koningsdag 2018

  • door Administrator
  • 23-04-2018

  Tradities proberen wij  in ere  te houden,  ook bij ons in Holtum en een van die tradities is het vieren van Koningsdag. KONINGSDAG 2018  gaan wij dit jaar vieren op vrijdag 27 april 2018.  Alle activiteiten vinden plaats rond de Holtummer Markt.  Onze Burgemeester, dhr. Sjraar Cox heeft toegezegd deze morgen naar Holtum te komen om de feestelijkheden mee te openen.  Volgens traditie zal om 10.00 uur de vlag worden gehesen tijdens het spelen van het volkslied door onze “fanfare Juliana”. Vervolgens wordt er een rondgang door het dorp gemaakt met Muziekgezelschap  “Juliana”  en schutterij “Sint Martinus”,  met in hun midden de nieuwbakken schutterskoning 2018, schutter Scott Smeets. Voor de jeugd heeft Serge Tummers weer leuke spellen uitgezocht en men kan gebruik maken van een springkussen .   Het  programma voor deze morgen: 10.00 uur     Opening van de festiviteiten  d.m.v. hijsen Nederlandse vlag  en spelen volkslied.  10.30 – 12.00 u      SPELLEN – SPRINGKUSSEN – BALLONNEN WEDSTRIJD Voor alle deelnemende kinderen is er een prijsje en er zal ook een versnapering  aan de kinderen aangeboden worden. We hopen op goed weer dit jaar, zodat velen de weg naar de “Holtummer Markt” zullen maken om zich voor Koning en Vaderland, maar vooral ook om zich zelf actief of passief prima te amuseren.             Stichting Oranjecomité Holtum

 • Houtumse Revue zoekt creatieve geesten

  • door Administrator
  • 12-04-2018

  Theatergezelschap ‘de Houtumse Revue’ is op zoek naar jou. Kom schrijven of meedenken over de inhoud van de revue van 2019. Wij organiseren een open brainstorm en schrijfsessie. Iedereen is welkom op deze gezellige avond die ongeveer als volgt uit zal zien: Ontvangst met koffie en vlaai Brainstorm over het thema van de revue 2019 (wordt bij aanvang bekend gemaakt) Ideeën selecteren op spelvorm Stukje theorie over theatrale opbouw Uitwerken van ideeën tot concrete schrijfopdrachten Schrijfopdrachten verdelen en eventueel al uitwerken Je hoeft zeker geen schrijfervaring te hebben en niet alle deelnemers hoeven na de sessie in de pen te kruipen. Met een beetje fantasie of een apart gevoel voor humor kun je al een waardevolle bijdrage leveren! Wanneer: Maandag 30-4 as om 19.30u Waar:      Wordt later gekozen op basis van interesse Hoe:        Schrijf je in bij Koen Bothmer (koenbothmer@hotmail.com)Vragen:    Neem contact op met Koen Bothmer (0646594649)

 • Extra Editie Houtemse Gezèt

  • door Administrator
  • 09-04-2018

  Afgelopen week verscheen er een extra editie van de Houtemse Gezèt omtrent de recente dorpsbijeenkomst. Klik hier om de Houtemse Gezèt te lezen.

 • Onderhoud Park D'n Dreesj

  • door Administrator
  • 20-03-2018

  Afgelopen jaar is er in ons mooie Kerkdorp de nodige commotie ontstaan inzake het onderhoud van het park D’N Dreesj, het was en is niet voor iedereen duidelijk hoe het onderhoud van de aanplant en het maai- en snoeiwerk tot op heden is uitgevoerd. De kwaliteit van onderhoud, waarin het park zich momenteel bevindt, wordt als ver beneden peil ervaren. Met het oog op verbetering van de kwaliteit van onderhoud en om de nodige duidelijkheid te verkrijgen heeft de voorzitter van het Dorpsplatform Holtum, contact opgenomen met de verantwoordelijk wethouder in deze, Dhr. Leon Geilen. Het contact heeft geresulteerd in een afspraak op 23 februari j.l. waarbij het park en de omgeving is bezocht. Aanwezig bij het bezoek:Dhr. Leon Geilen, wethouder,Dhr. Piet Huveneers, verantwoordelijk ambtenaar Groen,Dhr. Jean Hoedemakers, stadsdeelcoördinator enDhr. Hoebaer Crutzen, voorzitter Dorpsplatform. Ter sprake is gekomen de algemene onderhoudstoestand, de uitvoering van de maaiwerkzaamheden, het niet verwijderen van de distels en het stuk rijden van de aanplant bij de uitvoering van het grof maaiwerk. De meeting heeft geresulteerd in het volgende: Dhr. Huveneers zal een plan van aanpak presenteren aan hetDorpsplatform, met o.a. als inhoud:-Frequentie en aanpassing maaiwerk.-Her- en bijplant heesters.-Herinrichting bloemenweides.-Verwijderen distelvorming. Na de presentatie van het onderhoudsplan aan het Dorpsplatform, zal dit worden gepubliceerd op de website van het Dorpsplatform en in de Houtemse Gezèt. We houden U op de hoogte.

 • Bedrijvenpark Holtum-Noord

  • door Administrator
  • 15-03-2018

  Op 15 maart 2018 verscheen er in De Limburger een artikel aangaande het Bedrijvenpark Holtum-Noord. Klik hier om dit artikel te lezen.

 • Open dag hospice Bronnerhof

  • door Administrator
  • 09-03-2018

  In het kader van de week van de zorg kunt u op 17 maart voor informatie terecht, en een kijkje nemen, in hospice Bronnerhof in Born. Bronnerhof heeft een hoog ‘Holtum-gehalte’ omdat dit huis een initiatief is geweest van een aantal Holtummers en omdat diverse mensen uit ons dorp er als vrijwilliger actief zijn. Het hospice gevestigd in een voormalig klooster achter de kerk in Born is een zogenaamd bijna-thuis-huis, een kleinschalige, warme plek voor gasten en hun naasten in de laatste levensfase, en bestaat inmiddels 6 jaar. Het huis met 5 gastenkamers draait voornamelijk op een ‘leger’ van ca. 90 vrijwilligers, in goede samenwerking met de verpleegkundigen van Buurtzorg en de eigen huisarts van de aanwezige gasten in het huis. Iedereen die om welke reden dan ook graag meer wil weten over hospicezorg in het algemeen en Bronnerhof in het bijzonder, is op 17 maart van harte welkom. Ook mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk in ons hospice, zijn van harte welkom.Wij bieden daartoe 2 verschillende tijdstippen aan om op bezoek te komen: om 13.30 uur en om 15 uur. Na een algemene inleiding, zullen wij een rondleiding in kleine groepjes verzorgen en allerlei vragen beantwoorden. Wel vragen wij u om u vooraf even aan te melden voor deze open dag. Dat kan door een email te sturen naar info@bronnerhof.nl of door dit telefonisch te doen op nummer 046-4861604. Vermeld s.v.p. op welk tijdstip en met hoeveel personen u komt.

 
 
 
 
 
 
 
 


Dorpsplatform Holtum