• banners/banner-nedcar.jpg
 • banners/banner-herontwikkeling-locatie-munnikstraat.jpg
 • banners/banner-windmolenpark-holtum-noord.jpg
 • banners/banner-lbhf.jpg

Het Dorpsplatform is de overkoepeling van diverse werkgroepen welke te maken hebben met leefbaarheid in Holtum.. De diverse initiatieven hieromtrent welke al liepen zijn samengevoegd om als eenheid samen aan het thema en belang van leefbaarheid te werken. We doen dit al ruim 20 jaar..

      Nieuwsitems:

 • 11e editie Houtemse Gezèt - Juni 2019

  • door 't bestuur
  • 25-06-2019

  Editie 11 van de Houtemse Gezèt is nu online. Onderwerpen in de Gezèt zijn: Kennismaking nieuwe voorzitter Dorpsplatform Holtum Dorpsfeest Holtum Informatieavond Werkgroep Zorg En meer... Lees de Gezèt nu online.

 • Verbindingsgroep Leefbaar Holtum

  • door 't bestuur
  • 25-06-2019

  In Holtum zijn allerlei inwoners actief bezig in het belang van de leefbaarheid van de inwoners van Holtum. Allerlei werkgroepen zijn bezig om de leefbaarheid te bewaken, zo zijn er een aantal Holtummers vertegenwoordigd in het buurtenplatform dat zich bezighoudt met de verbreding van de A2, de klankbordgroep VDL Nedcar houdt zich bezig met de gebiedsontwikkeling bij VDL Nedcar en ook bij het grensmaasproject is een vertegenwoordiger van Holtum betrokken. Momenteel is gezien de ontwikkelingen omtrent de windmolens een werkgroep “Windmolens” in oprichting en vanuit Holtum 2.0 is er ook op allerlei fronten aandacht voor de leefbaarheid in het dorp. Zo worden er tal van activiteiten georganiseerd en is er aandacht voor de jeugd, de ouderen, de veiligheid en de verkeersproblematiek. Al deze werkgroepen vallen onder de paraplu van het Dorpsplatform. Zie een overzicht van de werkgroepen op de achterzijde en bezoek regelmatig onze website www.dorpsplatformholtum.nl. Op initiatief van het dorpsplatform is besloten om een collectief te vormen met vertegenwoordigers van een aantal werkgroepen om de krachten nog meer te bundelen en om samen een vuist te kunnen maken. Dit collectief heeft de naam Verbindingsgroep Leefbaar Holtum gekregen.. Lees de hele brief van de Verbindingsgroep Leefbaar Holtum online.

 • Open uitnodiging workshop nieuwe spelers Houtumse Revue

  • door 't bestuur
  • 18-06-2019

  Beste enthousiasteling, We horen vaker van mensen dat het ze leuk lijkt eens te komen kijken in de keuken van de Houtumse Revue.Daarom organiseren wij hiervoor een workshop om vrijblijvend kennis te maken en eens proeven aan het toneelspel! Daarom willen we jullie bij deze hartelijk uitnodigen om deel te nemen aan een spelersworkshop op dinsdag 2 juli as. De workshop vindt plaats in gemeinsjapshoes 'de Auw Sjoal' en zal beginnen om 19.30u tot ongeveer 21.30u met ruimte om na te praten onder het genot van een drankje. Wat kunnen jullie verwachten? Wij geven een korte toelichting over onze vereniging en voor de rest gaan we op een leuke manier aan de slag met toneel. We zorgen voor een leuk afwisselend programma onder kundige begeleiding. Dit wordt een leuke, laagdrempelige avond. Kom gewoon gezellig spelen en proeven aan onze leuke club. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend maar we hopen jullie natuurlijk gek genoeg te krijgen om deel te nemen aan onze nieuwe productie! Hopelijk zien we ons de 2e! Wil je deelnemen geef je op via een mailtje naar Koen Bothmer (koenbothmer@hotmail.com). Bij vragen, neem gerust contact op met Koen Bothmer: 0646594649. Met groteske en theatrale groeten, Namens Theatergezelsjap 'de Houtumse Revue', Kay Verheijen en Koen Bothmer

 • Holtum 2.0 organiseert zondag 23 juni garage sale

  • door 't bestuur
  • 17-06-2019

  Afgelopen jaar vond in ons dorpje voor het eerst een garage sale plaats, waarbij meer dan 40 mensen hun overcomplete spulletjes in hun eigen garage of op hun oprit te koop aanboden. Het was een particulier initiatief van een nieuwe bewoonster in ons dorp en voorzag duidelijk in een behoefte, zeker nu de jaarlijkse rommelmarkt van het damescomité van Muziekgezelschap Juliana niet meer wordt georganiseerd. De initiatiefneemster van afgelopen jaar is ondertussen moeder geworden en heeft dit jaar aangegeven om de organisatie niet op zich te willen nemen, vandaar dat de werkgroep Holtum 2.0 dit geslaagde initiatief nu overneemt. De opzet blijft min of meer gelijk. Behalve in de Houtemse Gezèt en op onze Facebookpagina Holtum.nu, zal er de nodige publiciteit in diverse media verschijnen en zal aan bezoekers van de garagesale op verschillende manieren worden gecommuniceerd waar de deelnemers zich in het dorp bevinden. Om de kosten te dekken vragen wij het luttele bedrag van 2 euro en deelnemers kunnen zich nu al aanmelden door een e-mail te sturen naar garagesale.holtum@gmail.com of bellen, ook voor vragen, met Frits Suntjens (tel. 06-53160004), lid van de werkgroep Holtum 2.0.  Garage sale: Overzicht deelnemers op plattegrond Bekijk de deelnemers op deze handige plattegrond

 • PBC D’n Aezel jubileert!

  • door 't bestuur
  • 15-05-2019

  Op 30, 31 mei en 1 juni a.s. organiseert Poolbiljartvereniging “D’n Aezel” voor de 25e keer een groot biljarttoernooi. De naam van het inmiddels in biljartkringen zeer bekende toernooi is het IA-toernooi. Hierbij staat “IA” voor het balkende geluid dat het dier maakt waaraan het café, waar de wedstrijden plaatsvinden, zijn naam dankt: café ‘Den Aezel in Holtum. Ook dit jaar worden er weer (top)spelers uit de brede regio verwacht om zich op de pooltafels te meten en een gooi te doen naar de mooie prijzen, maar met name de meterhoge wisseltrofee. Dit jaar zal er, naast de hoofdronde, tevens met een terugvalronde voor 1e, 2e en 3e klasse spelers worden gespeeld. Zoals elk jaar zal het op de speeldagen in café “Den Aezel” een gezellige en drukke boel worden, want behalve spelers vinden ook supporters hun weg naar dit mooie poolbiljartspektakel. Ook als je niet bekend bent met de poolbiljart sport, ben je van harte welkom. Er zijn, vanwege het jubileum, leuke en extra activiteiten. Zo is er o.a. een tombola met (heel) mooie prijzen! “PBC D’n Aezel” is een gezonde vereniging, die bijna 30 leden telt en met 5 teams in de poolbiljartcompetitie uitkomt. Een aantal topspelers vindt er zijn thuis. De eerste speelronde en de herkansing worden gespeeld op donderdag 30 mei (de gehele dag) en vrijdag 31 mei as. (tot 16:00 uur). Opgeven kan via janssenmhj@gmail.com (Marcel Janssen) of via 06-29389952.

 • 10e editie Houtemse Gezèt - Mei 2019

  • door 't bestuur
  • 15-05-2019

  De 10e editie van de Houtemse Gezèt is nu online met daarin: Succesvolle computercursus voor beginnende gebruikers Garage sale in Holtum op zondag 23 juni Buitenspeeldag 12 juni 2019 En meer... Lees de Gezèt nu online.

 
 
 
 
 
 
 
 


Dorpsplatform Holtum